“Ми – нащадки Шевченка”: відзначили 210-у річницю від дня народження Тараса Шевченка літературно-музичною композицією

7 березня 2024 року, напередодні 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, за ініціативи кафедри української мови та загального мовознавства та підтримки Черкаських обласних організацій Національної спілки краєзнавців України і Національної спілки письменників України відбулася літературно-музична подія «Ми – нащадки Шевченка», під час якої студенти, викладачі й гості заходу згадували пророчі рядки Шевченка, що надихали не одне покоління українців. 

Тема нашого заходу  не просто гасло, це нагадування усім нам, що ми є спадкоємцями, що ми повинні нести і втілювати ті ідеї, які пропагував Тарас Григорович Шевченко, наголосила на початку заходу очільниця кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ, доцент Людмила Сидоренко.

Слово Тараса Шевченка сьогодні є настановою не здаватися у боротьбі з російським агресором.  Ми віримо, що той генетичний код, закладений в творчості Шевченка, буде на багато століть рушієм в усвідомленні нашої національної ідентичності, звернувся до жителів Шевченкового краю доктор історичних наук, професор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентин Лазуренко. 

Гості мистецького заходу – поети Катерина Вербівська та Валерій Власюк – поділилися авторськими поетичними рядками.

Родзинкою зустрічі стали прекрасні музичні композиції на вірші Шевченка  у виконанні студентського гурту ЧДТУ «D&T Project» та вокального колективу  ЧДТУ «Сенс». У музичному аранжуванні також пролунали тексти Василя Симоненка, пісні сучасників та авторські композиції. 

Геній Шевченка та його пророче слово знов об’єднали в стінах  університету численну авдиторію слухачів і виконавців, митців, поетів, лінгвістів, краєзнавців, студентів і викладачів під час літературно-музичного заходу «Ми – нащадки Шевченка».